Albums van week 40

30 september 2019

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop in de (betere) bladenkiosk en platenzaak. Nog beter: neem een abonnement!

Roots/Folk: Darrin BradburyTalking Dogs & Atom Bombs

Uit de periferie van Margo Price en echtgenoot Jeremy Ivey – beiden hier te horen – brengt Bradbury op zijn ANTI-debuut Talking Dogs & Atom Bombs elf onderkoelde alt.country songs die vooral hun eigen logica volgen. In een stijl die refereert aan John Prine, met een dosis eigenzinnige humor à la Shel Silverstein,

Rock/Pop: Wallis BirdWoman

In eigen land geldt Wallis Bird als een waar fenomeen, daarbuiten is de Ierse vooral een cultfiguur. Na een stilte van vijf jaar doet de ze met haar vijfde album weer van zich spreken met een prachtige, intelligente pop, die iedereen zal aanspreken die van avontuur houdt, maar evenzeer gesteld is op mooie melodieën en structuren.

Blues/Soul/Jazz: SeratonesPower

Na het onstuimige debuut Get Gone (2016), zijn de Seratones terug met het iets minder onbesuisde Power. Niet iedere fan van hun garagesoul zal even blij zijn met de nieuwe doses pop en girlgroup in hun sound, maar persoonlijk vind ik ze er alleen maar beter door geworden. In A.J. Haynes bezitten ze een zeer overtuigende frontvrouw.

Wereld: Ibrahim Maalouf S3NS

Voor S3NS toog de Frans/Libanese jazztrompettist Ibrahim Maalouf – in figuurlijke zin – naar Cuba. Hij nam met muzikale toptalenten uit dat land deze overtuigende nieuwe plaat op, die veel meer is dan slechts een oefening in latinjazz.  Hij combineert rock, pop, jazz en wereldmuziek tot een even avontuurlijk als aantrekkelijk klinkend geheel.