Albums van week 41

9 oktober 2017

Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Het nieuwe nummer verschijnt aanstaande vrijdag 13 oktober. Met daarin veel aandacht voor americanafestivals Ramlin’ Roots en TakeRoot.

Roots/Folk: Gill LandryLove Rides A Dark Horse

Met zijn voorgaande soloalbums The Ballad Of Lawless Soirez en Gill Landry kreeg oud-Old Crow Medicine Show-lid Gill Landry de handen al op elkaar, en dat zal met Love Rides A Dark Horse niet anders zijn. Want dit is opnieuw een fraaie schijf met warm klinkende alt.country, een donkerbruine stem, aansprekende teksten en prachtig getoonzette countryliedjes.

Pop/Rock: Neil FinnOut Of Silence

Hoewel een songsmid van de buitencategorie, was Neil Finn op zijn soloplaten altijd minder overtuigend dan met zijn groepen Crowded House en Split Enz. Hij deed net iets teveel zijn best om het instrumentaal bijzonder te maken. Op Out Of Silence ligt de nadruk volop op de fraaie liedjes, maar helaas verpest hij het een beetje door de vocalen als koorzang te brengen. Toch is dit in potentie Finn’s beste soloplaat so far.

Blues/Jazz/Soul: Jamila WoodsHEAVN

In de VS verscheen dit debuut van de Amerikaanse souljazz-zangeres Jamila Woods een jaar geleden in digitale vorm, nu is HEAVN eindelijk ook op cd en lp uitgebracht. Sensueel en avontuurlijk met een sterk verwoord zwart bewustzijn, biedt HEAVN eigenlijk alles wat je mag verwachten van het beste soulalbum van het jaar. And then some willen we daar op zijn Amerikaans aan toevoegen.

Wereld: Témé TanTémé Tan

Als de wereld niet zelf met een nieuwe Stromae aankomt doen we het zelf, moeten in België hebben gedacht. Niet dat we de geboren Congolees maar in Brussel woonachtige Témé Tan daarmee direct in een hoekje willen plaatsen, maar zijn muziek doet onwillekeurig aan Stromae denken. Een mix van elektro-, afro- en exotische wereldpop, catchy en fris, terwijl hij zware onderwerpen niet uit de weg gaat. Moderne wereldpop voor een wereldpubliek.