Albums van week 41

7 oktober 2019

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop in de (betere) bladenkiosk en platenzaak. Nog beter: neem een abonnement!

Roots/Folk: Bonnie BishopThe Walk

Nadat Bonnie Bishop drie jaar geleden doorbrak met het soulvolle album Ain’t Who I Was, nam ze de tijd voor het fraaie nieuwe The Walk. Het telt zeven+ (lange) liedjes en heeft een wat sterker countrysoul-feel, en is wederom een parel die liefhebbers van die andere Bonnie (Raitt, mocht u nog twijfelen) beslist niet aan zich voorbij moeten laten gaan.

Rock/Pop: Angel OlsenAll Mirrors

Met ieder album lijkt indie-singer-songwriter Angel Olsen aan muzikaal statuur te winnen. Begonnen in het americana-genre heeft de Amerikaanse zich in een handvol albums opgewerkt tot een van de definiërende indie muzikanten van haar generatie, met het even weelderige als meeslepende donkere All Mirrors als voorlopig hoogtepunt in haar oeuvre.

Blues/Soul/Jazz: Chris BarberMemories Of My Trip

Memories Of My Trip is de toepasselijke titel waaronder de bijna negentigjarige Britse bandleider Chris Barber terugkijkt op zijn lange carrière in de jazz, blues en gospel. Actief sinds eind jaren veertig, werkte Barber samen met vele groten, onder wie Muddy Waters, Eric Clapton, Van Morrison, Rory Gallagher, Dr. John en Mark Knopfler en viert dat op deze fraaie dubbel-cd.

Wereld: Gaby Moreno/Van Dyke Parks – ¡Spangled!

In Heaven hebben we vaker de loftrompet gestoken over de Guatemalteekse singer-songwriter Gaby Moreno en haar beeldschone latinpop. Ze werkte al eerder samen met Van Dyke Parks, maar niet eerder zo innig als op het nieuwe ¡Spangled!, dat Van Dyke Parks-achtige orkestraties en arrangementen combineert met latin. Voor liefhebbers niet te versmaden.