Albums van week 42

14 oktober 2019

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop in de (betere) bladenkiosk en platenzaak. Nog beter: neem een abonnement! Het nieuwe nummer is net verschenen.

Roots/Folk: Chris Knight Almost Daylight

Afgezien van Little Victories bleef het dit decennium behoorlijk stil rond singer-songwriter Chris Knight, en Almost Daylight bewijst hoe zonde dat eigenlijk was. Want slechts weinigen weten de mix van americana en rootsrock zo aantrekkelijk en aards over het voetlicht te brengen als deze Amerikaan

Rock/Pop: Big ThiefTwo Hands

Op hun tweede album van 2019 balanceert het New Yorkse Big Thief nog sterker op de grens van folkrock en indiepop dan op voorganger U.F.O.F. Het tekent het immense talent van frontvrouw Adrienne Lenker dat ze binnen een half jaar weer een nieuwe collectie topsongs op de luisteraar kan loslaten.

Blues/Soul/Jazz: Wouter DewitHere

Op het snijpunt van ambient en neoklassiek doet de Vlaamse pianist Wouter Dewit met Here een mooie duit in het zakje. Het is een sfeer die ook fraai getroffen wordt op de hoes van het album waarop een enorme geluidshoorn te zien is in een nevelig bos. Aangevuld met diverse andere instrumenten biedt Here meer dan pianodeunen.

Wereld: Los PirañasHistoria Natural

De drie Colombianen die tezamen Los Pirañas vormen, zijn in de Colombiaanse muziekscene welbekend uit allerlei andere bands, maar als Los Pirañas laten ze een elektronische, enigszins tegendraadse vorm van cumbia horen, die bepaald opmerkelijk is maar tegelijkertijd verdomd lekker wegluistert.