Albums van week 43

24 oktober 2016

Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom gaan we wekelijks korte updates geven van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine.

Roots/Folk: LEONARD COHEN - You Want It Darker

Naar verluidt zou dit Cohen’s laatste album zijn. Nu menen we dat in het recente verleden vaker gehoord te hebben, maar met name tekstueel kijkt de Canadese bard de dood hier sterker in de ogen dan ooit en is het ook muzikaal een van zijn donkerste platen. De nummer zijn goed, al moeten ze het toch vooral van de teksten hebben.

Rock/Pop: BAZART - Echo

Zelden keken we dit jaar zo uit naar een Nederlandstalige plaat als naar het debuutalbum van Bazart. Op hun eerste ep Bazart produceerde de Vlaamse band hoogwaardige indiepop met zo’n internationale sound dat je daar eigenlijk geen Nederlandse teksten bij verwachtte. En dat geldt ook voor Echo, ook al biedt het ten opzichte van die eerdere ep weinig echte verrassingen.

Blues/Soul/Jazz: DAVE HOLLISTER - The MANuscript

Wie een broertje dood heeft aan moderne r&b, raden wij aan toch het oor eens te luisteren te leggen bij The MANuscript van Dave Hollister. Afkomstig uit de formatie Blackstreet, vooral bekend van No Diggity, bewijst Hollister solo een geweldige soulzanger te zijn met meer dan uitstekende liedjes.

Wereld: GABY MORENOIllusión

Voor de uit Guatemala afkomstige singer-songwriter Gaby Moreno hebben wij al een zwak sinds zij debuteerde met het fraaie Still The Unknown. Met Illusión zijn we drie prachtalbums verder en blijkt ze alleen maar gegroeid. Een schitterende mix van perfect gebrachte soul, folk, latin, blues en pop. Dit zou best eens de wereldmuziekplaat van het jaar kunnen zijn.