Albums van week 43

22 oktober 2018

Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine.   

Roots/Folk: John HiattThe Eclipse Sessions

Voor zijn fans is ieder nieuw album van John Hiatt de moeite waard. Voor wie minder fanatiek is en alleen voor zijn beste platen gaat, is The Eclipse Sessions er eentje om aan te haken. Hiatt brengt op dit album zowel qua songs als qua uitvoering juist dat beetje extra’s dat zijn status als een van de grootste roots singer-songwriters bevestigt.

Rock/Pop: The ResidentsIntruders

Het oeuvre van San Francisco-avantgardisten The Residents is dusdanig uitgebreid dat het niet meevalt om er je weg in te vinden. Met het nieuwe Intruders heeft de groep een van haar mooiste en meest uitnodigend klinkende platen afgeleverd. Een plaat waarop veel elementen Residents-fans vertrouwd zullen voorkomen, maar dan gevat in uitermate fraaie, (relatief) toegankelijke structuren. 

Blues/Soul/Jazz: Layla ZoeGemini

Met het dubbelalbum Gemini bewijst de Canadese blueszangeres Layla Zoe zich definitief als een van de interessantste, meest soulvolle blueszangeressen en -liedjesschrijvers van dit moment. Samen met haar Duitse rechterhand, de multi-instrumentalist Jan Laacks, brengt Zoe blues die zowel recht doet aan de traditie als haar volkomen tijdloos maakt.

Wereld: Sekou Bah – Soukabbè Mali

Vier weken geleden wezen we u nog op de uitmuntende lp Kamale Blues van Harouna Samake, een van Salif Keita’s vaste begeleiders. Nu laat een andere Milanese muzikant van zich horen: Sekou Bah. Met zijn nieuwe plaat Soukabbè  Mali laat hij zien dat hij beslist niet onderdoet voor zijn landgenoten en dat hij ook in een meer dragende rol zijn mannetje staat.