Albums van week 43

21 oktober 2019

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop in de (betere) bladenkiosk en platenzaak. Nog beter: neem een abonnement! Het nieuwe nummer is net verschenen.

Roots/Folk: Michaela AnneDesert Dove

Met haar vierde album wordt het tijd dat de Amerikaanse country singer-songwriter Michaela Anne ook hier door de americanagezinden omarmd wordt. Niet alleen beschikt Anne over een glasheldere innemende stem, haar liedjes mogen er ook zijn. Zeker wanneer ze, zoals hier, modern worden vormgegeven en toch mooi bij de traditie aansluiten.

Rock/Pop: CorridorJunior; GeikeLost In Time

Heavenlezers die graag bij de tijd zijn kan ik van harte het Canadese Corridor aanraden, dat met Junior een fraai debuut aflevert met snedige francofone indierock. Wie wat behoudender is ingesteld mag ook Lost In Time, het nieuwe album van oud-Hooverphonic-zangeres Geike (Arnaert), niet onvermeld blijven. Met hulp van Joost ‘Novastar’ Zweegers maakte zij een bijzonder mooi popalbum dat velen zal aanspreken.

Blues/Soul/Jazz: clipping. - There Existed An Addiction To Blood

Op hun vierde album voor Sub Pop brengt het Californische avant-garde raptrio clipping. een uiterst boeiend hiphopalbum op basis van allerhande horrorfilms. Dat klinkt gruwelijker dan het is, want ondanks alle akeligs is de muziek toch verrassend meeslepend en pakkend.

Wereld: Bantou MentaleBantou Mentale

‘Heavy Congolese futurist funk’ las ik als omschrijving van de muziek van de uit Kinshasa-afkomstige band Bantou Mentale. En daar is ook op hun titelloze tweede cd weinig aan gelogen, want opnieuw brengt het kwartet vernieuwende afrorock die even enerverend als luisterwaardig is.