Albums van week 44

28 oktober 2019

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop in de (betere) bladenkiosk en platenzaak. Nog beter: neem een abonnement! Het nieuwe nummer is net verschenen.

Roots/Folk: Simon Joyner Pocket Moon

Ik zal niemand attent hoeven maken op het prachtige vijftiende deel van Dylan’s Bootleg Series dat zojuist is uitgebracht (Travelin’Thru, featuring Johnny Cash). Daarom opteer ik voor de Amerikaanse singer-songwriter Simon Joyner, die met Pocket Moon een voorbeeldig folkalbum aflevert dat herinnert aan de hoogtijdagen van zowel Bob Dylan als Leonard Cohen.

Rock/Pop: Mikal CroninSeeker

Met zijn vierde album Seeker levert garagerock singer-songwriter Mikal Cronin niet alleen zijn beste plaat tot nu toe af, maar evenaart hij zowaar zijn langjarige compagnon Ty Segall.  Gevarieerd van stijl met tien voortreffelijke emotioneel ontroerende tracks is Seeker een plaat die je kunt blijven luisteren.

Blues/Soul/Jazz: Carmen Souza The Silver Messengers

Voor fans van Van Morrison biedt Three Chords And The Truth vijftien nieuwe voorbeelden van zijn bestendige talent. Maar echt verrast was ik door de Portugees-Kaapverdische zangeres Carmen Souza, die met The Silver Messengers een bijzonder mooi eerbetoon brengt aan de legendarische Amerikaans-Kaapverdische jazzpianist, zanger en componist Horace Silver.

Wereld: Britta Maria & Maurits Fondse & Oleg Fateev Huiswaarts

Op het grensvlak van kleinkunst, jazz, folk en wereldmuziek, treffen we dit fraaie album van een trio bestaande uit zangeres Britta Maria, pianist/vocalist Maurits Fondse en accordeonist Oleg Fateev. Dit eerbetoon aan het betere Nederlandstalige lied bewijst dat ook muziek in je moerstaal met diepgang gebracht kan worden.