Albums van week 45

5 november 2018

Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Het nieuwe nummer is net uit, met naast meer dan 100 albumrecensies ook mooie interviews met onder meer John Hiatt, Kurt Vile, Israel Nash, Macy Gray, Dawes en Judy Blank.

Roots/Folk: Rosanne Cash – She Remembers Everything

She Remembers Everything toont Johnny Cash’ dochter opnieuw als een bedachtzame, volwassen singer-songwriter die het countryidioom waar ze ooit eind jaren zeventig mee begon, heeft ingeruild voor een veel universeler americana-folkgeluid dat maar zelden in deze kwaliteit is te horen.

Rock/Pop: MajeticClub Dread

Wat een unieke kruisbestuiving brengt New Yorker Justin Majetich tot stand op het jongste Majetic-album Club Dread. Elementen combinerend uit diverse moderne dansmuziek met indie-pop/rock en singer-songwriterfolk, brengt Majetic eigenzinnige moderne pop die met weinig andere te vergelijken is, maar daardoor des te meer fascineert.

Blues/Soul/Jazz: Jazz Orchestra Of The ConcertgebouwCrossroads

Heel vernieuwend kun je de bigbandjazz van het Jazz Orchestra Of The Concertgebouw bezwaarlijk noemen, maar als ‘hobbyclub’ van een van de beroemdste orkesten ter wereld, straalt het hoogwaardige speelplezier op Crossroads weer uit alle groeven.

Wereld: Gaye Su AkyolIstikrarli Hayal Hakikattir

Op Hologram Imparatorluğu gingen we twee jaar terug al overstag voor de Turkse muzikale vernieuwer Gaye Su Akyol, en op Istikrarli Hayal Hakikattir is er weinig reden dat niet opnieuw te doen. Wederom mengt Su Akyol op unieke wijze moderne pop/rock en traditionele Turkse muziek, alles bijeengehouden door haar prachtige wendbare stem.