Albums van week 45

4 november 2019

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop in de (betere) bladenkiosk en platenzaak. Nog beter: neem een abonnement! Het nieuwe nummer is net verschenen.

Roots/Folk: Leif VollebekkNew Ways

New Ways is alweer het vierde album van de Canadees Leif Vollebekk een bekroont zijn status als een van de meest belovende singer-songwriters van nu. Met zijn melancholieke songs werd hij al genomineerd voor Polaris en Juno Awards en met New Ways bewijst hij wederom dat dat geen toeval is.

Rock/Pop: OmniNetworker

Blijkens het nieuwe Networker is het Amerikaanse trio Omni in de loop van drie albums uitgegroeid tot een van de beste indierockbands momenteel in de VS. In basis zou je hun muziek postpunk moeten noemen, maar dan verrijkt met elementen ontleend aan pop, jazz en de band Television.

Blues/Soul/Jazz: Michael KiwanukaKiwanuka

Met Kiwanuka brengt de zwarte Britse singer-songwriter Michael Kiwanuka zijn beste, meest persoonlijke album tot nu toe uit.  Zijn folky soulgeluid is dusdanig geperfectioneerd dat de de concurrentie op dit vlak gemakkelijk achter zich laat. Dynamischer klinkend dan ooit, behoort Kiwanuka tot de beste platen van 2019.

Wereld: Mah DambaHakili Kélé

Hakili Kélé is het eerste album dit decennium van de Malinese griot Mah Damba, een van de beroemdste zangeressen uit West-Afrika. Geroemd als dé stem van het Mandinka-volk. Prachtig warm van toon in een voorbeeldige akoestische setting, sluit Hakili Kélé perfect aan bij de grote Malinese klassiekers uit het verleden.