Albums van week 46

13 november 2017

Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine.

Roots/Folk: SumieLost In Light

Met Lost In Light levert de Zweeds-Japanse Sandra ‘Sumie’ Nagano opnieuw een album af met betoverende alt.folk. Vergeleken met het titelloze debuut is er misschien alleen op detail niveau iets veranderd, maar wie na vier jaar weer met zo’n fraaie collectie spaarzaam ingevulde folksongs aflevert, kan bij ons eigenlijk niet stuk. Muziek om bij weg te dromen en al je sores in te verliezen.

Pop/Rock: StillwaveSell Another Soul

Na diverse uitstekende ep’s debuteert het Utrechtse indierocktrio Stillwave met een sterk album vol slepende, donker-intense rocksongs. Sfeervol en pakkend, met een geluid dat verwant is aan doemrockers als The Sound en Modern Eon. Maar door de meer hedendaagse Radiohead-inslag verbaast het niet dat Stillwave ook in Engeland respons krijgt.

Blues/Soul/Jazz: Syleena JohnsonRebirth Of Soul

Na het eerst in een meer r’n’b-achtige richting te hebben gezocht, neemt Syleena Johnson deze klassieke soulplaat op met haar vader, southern soulzanger Syl Johnson. Live opgenomen, met soulveteranen, trakteren vader en dochter ons op een heerlijke set klassieke soul, met respect voor de traditie, maar absoluut geen overbodige retro herhalingsoefening.

Wereld: TootArdLaissez Passer

Afkomstig uit de door Israël bezette Golanhoogten, leiden de leden van TootArd een statenloos bestaan, waarbij een zogenaamde laissez passer hun enige bewijs vormt dat zij daar (mogen) wonen. Onder die titel verschijnt hun internationale debuut, waarop de band een aansprekende, gevarieerde mix brengt van woestijnblues, psychrock en Arabische muziek. Bluesy en militant, maar ook verrassend kalm en introspectief.