Albums van week 46

11 november 2019

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop in de (betere) bladenkiosk en platenzaak. Nog beter: neem een abonnement!

Roots/Folk: West My FriendIn Constellation

In Constellation van het Canadese West My Friend duurt nog geen half uur, maar de orkestrale folk van dit trio rond frontvrouw Eden Oliver is van even grote schoonheid als originaliteit. Wie een kerstalbum zoekt dat klinkt als een perfect kerstalbum zonder ook maar een moment kerstmis te zijn, is met In Constellation aan het juiste adres.

Rock/Pop: FKA twigsMagdalene

De prijs voor het meest magistrale album van de week gaat naar Ghosteen van Nick Cave & The Bad Seeds. Het album is overigens al een maand te steamen. Maar de surprise van de week is wat mij betreft Magdalene, het tweede album van de eigenzinnige Britse FKA twigs. Het overtreft haar veelgeroemde debuut ver en klinkt als een perfecte mix van Kate Bush en Björk.

Blues/Soul/Jazz: Rachel GrimesThe Way Forth

Met The Way Forth levert de Amerikaanse neoklassieke pianiste en componiste Rachel Grimes haar mooiste en meest persoonlijke plaat tot nu toe af, een plaat waarop ze in de geschiedenis van haar familie duikt en die toonzet op prachtige composities en verhalen.

Wereld: The Good Ones Rwanda, You Should Be Loved 

Op Rwanda, You Should Be Loved zingt dit akoestische trio voor de derde keer hun hoopvolle folkliedjes over het leven na de genocide die het land vijfentwintig jaar geleden bijna verwoestte. Bijgestaan door enkele grote namen uit de indierock, onder wie Nels Cline, Tunde Adebimpe, Corin Tucker en Kevin Shields, is het vooral de medemenselijkheid van The Good Ones die hier opvalt.