Albums van week 47

20 november 2017

Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Het nieuwe nummer met de jaarlijstjes en veel meer verschijnt 15 december.

Roots/Folk: Howard HelloElection Year

Vijftien jaar na hun hooggewaardeerde debuut, was de verkiezing van Donald Trump aanleiding voor kernleden Kenseth Thibideau en Marty Anderson om de koppen weer eens bij elkaar te steken. Politiek bewust en toch heel persoonlijk, levert Election Year een fascinerende mengeling van folk, folktronica en avant-pop op.

Pop/Rock: Novo Amor & Ed TullettHeiress

Vier jaar werkten Novo Amor (Welsh alt.folk singer-songwriter Ali Lacey) en de Engelse producer Ed Tullett met de nodige tussenpozen aan deze lp. De tere en intense folk van Novo Amor combineert fantastisch met Tullett’s meeslepende popgevoel, zodat Heiress perfect tussen die twee muzikale werelden balanceert.

Blues/Soul/Jazz: Brian Blade & The Fellowship BandBody & Shadow

Als veelgevraagd drummer speelt Brian Blade veelal met jazzartiesten, maar ook met bijvoorbeeld Bob Dylan, Laura Veirs en Joni Mitchell. Met The Fellowship Band brengt hij ook schitterend eigen werk uit. Op het instrumentale Body & Shadow slaan ze een fraaie brug tussen folk en jazz.

Wereld: Boubacar TraoréDounia Tabolo

Voor Dounia Tabolo werkte de Malinese folkblues-legende Boubacar ‘KarKar’ Traoré samen met de Amerikaanse muzikanten Cedric Watson (viool/wasbord), Corey Harris (gitaar) en Leyla McCalla (cello/zang). Zij voorzien Traoré’s Malinese blues van allerhande Amerikaanse stijlelementen uit folk, blues en cajun, waardoor zijn muziek weer tintelfris