Albums van week 47

18 november 2019

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop in de (betere) bladenkiosk en platenzaak. Nog beter: neem een abonnement!

Roots/Folk: VanWyckMolten Rock

Met An Average Woman leverde Christine Oele onder haar artiestennaam VanWyck een kleine twee jaar geleden een ijzersterk, origineel debuut af. Vrijwel hetzelfde team levert het nieuwe Molten Rock af, dat iets minder speciaal van toon is, al wordt dat gecompenseerd door een net iets sterkere collectie songs.

Rock/Pop: TindersticksNo Treasure But Hope

Op No Treasure But Hope klinkt Tindersticks iets folkier en minder gedragen dan we van de band gewend zijn. Die lichtere toets door de grotere akoestische inbreng en de iets minder op de voorgrond tredende strijkers bezorgt de typische Tindersticks’ muziek een hernieuwde frisheid die haar zonder meer goed doet.

Blues/Soul/Jazz: Skarbø Skulekorps - Skarbø Skulekorps

Zo toegankelijk als dit swingende Noorse ‘schoolorkest’ (skulekorps) van Øyvind Skarbø heeft geen plaat op het Hubro-label ooit geklonken. Opener 1-555-3327 zou zelfs een hit kunnen worden, het enige gezongen nummer op deze meeslepende funk-jazz-fanfare plaat.

Wereld: Jewish Monkeys Catastrophic Life

De Israëlische Jewish Monkeys maken zo’n aanstekelijke mix van ska-pop, mestizo en klezmer dat je je verwondert dat niemand deze eerder in het leven heeft geroepen. De vrolijke muziek bezit een inherent soort humor die ook terug te vinden is op de albumhoes. Alsof het team van Monty Python een soort joodse Madness probeert uit te beelden.