Albums van week 48

27 november 2017

Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Het nieuwe nummer met de jaarlijstjes en veel meer verschijnt 15 december.

Roots/Folk: Ange HardyBring Back Home

Opnieuw brengt folkzangeres Ange Hardy in eigen beheer een van de mooiste folkalbums van het jaar uit. Net als op voorgangers Findings (2016, met Lukas Drinkwater) en Esteesee (2015), laat de Engelse op Bring Back Home haar bijzondere talent horen voor het schrijven, produceren, arrangeren en zingen van liedjes in een uiterst authentiek klinkende klassieke folkstijl.

Pop/Rock: PugwashSilverlake

Thomas Walsh, de grote man (letterlijk en figuurlijk) achter de Ierse popformatie Pugwash, is hier nog het meest bekend van het cricketpop-duo The Duckworth Lewis Method – met Neil Hannon van The Divine Comedy. Voor Silverlake werkte Walsh samen met powerpopheld Jason Falkner, wat een even inventieve als melodische sterke popplaat oplevert.

Blues/Soul/Jazz: Janne Schra & Noordpool Orkest‘Vasalis’

Reinout Douma, leidsman van het Noordpool Orkest, was op zoek naar een zangeres voor zijn project de gedichten van M. Vasalis op muziek te zetten. Die vond hij in Janne Schra. ‘Vasalis’ – cd + boek – is een schitterende mix geworden van jazz, pop en poëzie, een ware parel in de Nederlandstalige muziek.

Wereld: KriesSelo Na Okuke(Village Tracks)

Selo Na Okuke (Village Tracks) biedt een zeer geslaagde mix van folk en indierock. Kries is het geesteskind van zanger Mojmir Novaković en diens krachtige stem vormt zeker een van de stevige pijlers van het machtige geluid dat traditionele Kroatische folk koppelt aan een gedreven (indie)rock. Maar muzikaal is er veel meer te beleven.