Albums van week 48

26 november 2018

Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Het nieuwe nummer is net uit, met naast meer dan 100 albumrecensies ook mooie interviews met onder meer John Hiatt, Kurt Vile, Israel Nash, Macy Gray, Dawes en Judy Blank.

Roots/Folk: St. LenoxTen Fables Of Young Ambition And Passionate Love

Met Ten Fables Of Young Ambition And Passionate Love leverde Andrew Choi onlangs zijn derde album af als St. Lenox. In het dagelijks leven advocaat in Manhattan, maar muzikaal begeesterd als een moderne Randy Newman opgegroeid met punk, bezingt Choi zijn bestaan in tien bevlogen ballades

Rock/Pop: King Champion SoundsFor A Lark

For A Lark is inmiddels al het vierde album van deze Nederlands-Britse band en opnieuw overtuigt de groep rond gitarist Ajay Saggar en zanger G.W. Sok (The Ex) met indierock die zowel spannend is als fijn wegluistert. Hooggewaardeerd in internationale alternatieve rockkringen, vooral in Amerika, wordt het hoog tijd dat King Champion Sounds ook in eigen land weerklank vindt.

Blues/Soul/Jazz: Marsha AmbrosiusNyla

De Britse singer-songwriter Marsha Ambrosius wist in Amerika een dusdanig succesvolle r&b-carrière op te bouwen dat Michael Jackson muziek van haar opnam. Haar niet geringe talent blijkt ook zonneklaar uit dit uitstekende derde album dat tot de beste ‘Quiet Storm’ platen van 2018 behoort.

Wereld: Rosalia – El Mal Querer

Nadat de Catalaanse flamencozangeres Rosalia vorig jaar al internationaal de aandacht trok met het kale, doch zeer aansprekende debuut Los Ángeles, bewijst de Barcelonese met haar tweede cd El Mal Querer dat ze met een gevulder geluid n§§og mooier voor de dag komt. Klassieke flamenco, maar zo overtuigend gemoderniseerd en in een aansprekende nieuwe jas gegoten dat het even vernieuwend als vanzelfsprekend klinkt.