Albums van week 5

29 januari 2018

Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Het nieuwe nummer ligt over 2 weken in de winkels.

Roots/Folk: Mary GauthierRifles And Rosary Beads

Voor haar tiende album Rifles & Rosary Beads baseerde Mary Gauthier haar liedjes op de rechtstreeks aan haar vertelde ervaringen van Amerikaanse oorlogsveteranen en/of hun echtgenotes. Het verleent de toch al pijnlijk eerlijke songs van Gauthier een authenticiteit waar je nauwelijks nog omheen kan.

Rock/Pop: Ty Segall – Freedom’s Goblin

Verdeeld over 19 tracks in 75 minuten trakteert Ty Segall op de breedste scala aan muziek die hij ons ooit heeft voorgezet, waarbij hij niet slechts stijlen voorschotelt die we al van hem kennen, maar ook veel die we niet eerder van hem hoorden. Het is zijn meest ambitieuze en tegelijkertijd misschien ook wel zijn meest aansprekende plaat.

Blues/Soul/Jazz: Nils FrahmAll Melody

All Melody is het eerste album dat de Duitse elektro-componist, toetsenist en multi-instrumentalist opnam in zijn eigen, zelfgebouwde studio. Frahm slaagt erin – met behulp van een handvol gasten –zijn veelal verstilde muziek opener en aansprekender te maken. Zonder aan de kernwaarde ervan te morrelen, en dat dwingt respect af.

Wereld: The Dubbeez Peace, Love & Dub

De nieuwste reggaesensatie komt uit… Amsterdam. Zelfs op Jamaica staan ze klaar om The Dubbeez internationaal omhoog te stoten. Hun debuutalbum is daar opgenomen in diverse topstudio’s, waaronder Bob Marleys roemruchte Tuff Gong. De sprankelende soulvolle reggae van Peace, Love & Dub kan zich met alles en iedereen meten.