Albums van week 6

6 februari 2017

Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Het nieuwe nummer verschijnt aanstaande vrijdag.

Roots/Folk: Lucy SpragganI Hope You Don’t Mind Me Writing

I Hope You Don’t Mind Me Writing is al haar vierde album en toch kenden we haar niet. Dat de carrière van Lucy Spraggan aanving bij The X Factor was daar ongetwijfeld debet aan. Maar de heerlijk aards zingende Britse bewijst hier dat die scepsis absoluut misplaatst is. I Hope You Don’t Mind Me Writing staat namelijk bol van de zelfgeschreven dichterlijke folk/soulpopsongs.

Rock/Pop: HomeshakeFresh Air

Homeshake is het vehikel van Peter Sagar, de gitarist van de vooral in Amerika populaire Canadese indiecultheld Mac DeMarco. Fresh Air ondrescheidt zich met melancholieke, lo-fi electro r&b-pop, die even loom, charmant als verleidelijk is.

Blues/Soul/Jazz/Klassiek: Electric LoveMean Machine

Deze nieuwe Nederlandse funkband levert met Mean Machine een dijk van een debuut. Grote man is Lucas Meijers, gitarist, bassist, toetsenist en producer. Funk, soul, en zelfs reggae van een hier te lande zelden getoond niveau.

Wereld: TinariwenElwan

Muzikaal gezien is het misschien wel een zegen dat de toearegband vanwege de hachelijke politieke situatie in Mali moest uitwijken naar het buitenland om platen op te nemen. Elwan is met bijdragen van onder meer Kurt Vile, Mark Lanegan en Alain Johannes veelzijdiger dan we van deze formatie gewend zijn. Meeslepend is het nog altijd als vanouds.