Albums van week 6

5 februari 2018

Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Het nieuwe nummer ligt over 8 dagen in de winkels.

Roots/Folk: Kat Frankie - Bad Behaviour

De Australische Kat Frankie maakt bepaald geen standaard singer-songwritermuziek, al is dat geen enkele reden is om haar links te laten liggen. De veelal op dansbeats geschoeide liedjes zitten origineel als pakkend in elkaar. Samen met haar bezwerende stem geeft dat haar muziek een unieke kwaliteit.

Rock/Pop: Anna BurchQuit The Curse

Op Quit The Curse laat de uit Detroit afkomstige Anna Burch haar meer folky singer-songwriterachtergrond veelal varen ten faveure van stemmige indiepop. Met negen liedjes in iets meer dan een half uur is het album aan de korte kant, maar voldoende lang om het talent te laten horen. Een veelbelovend albumdebuut.

Blues/Soul/Jazz: Poppy Ackroyd - Resolve

De Britse componiste/pianiste/violiste Poppy Ackroyd kenden we tot nu toe vooral van Hidden Orchestra. Met haar inmiddels vierde soloalbum treedt ze definitief uit de schaduw van Orchestra-voorman Joe Acheson, met dit bijzonder fraaie werkstuk op de grens van elektronica en modern klassiek.

Wereld: Rumba KatxaiSiembra La Semilla

Het Spaanse Mallorca is de thuisbasis van mestizo/cumbiaband Rumba Katxai, het geesteskind van de Chileense broers Leonardo en Gonzalo Zúñiga. Siembra La Semilla verscheen vorig jaar digitaal en is nu ook fysiek uit. Rumba Katxai brengt heerlijk zomerse latinpop met toch de nodige diepgang. Dus niet slechts voor op festivals en feestjes, maar ook voor in de huiskamer.