Albums van week 6

4 februari 2019

Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Er staat weer een nieuw nummer op stapel – 12 februari in de winkel – met naast meer dan 100 albumrecensies, ook mooie interviews met onder meer Joe Jackson, Beirut, Steve Gunn, Sharon Van Etten, Jesse Dayton, Mathias Eick en Remy van Kesteren.

Roots/Folk: John Blek - Thistle & Thorn

Voor wie nog immer de alweer vijf jaar geleden overleden Jesse Winchester mist, kunnen wij zijn Amerikaanse collega John Blek aanbevelen en diens vierde album Thistle & Thorn. Vooral in zijn zang herinnert Blek sterk aan Winchester, met een stem die tegelijkertijd heel romantisch is maar ook vol onderhuidse emotie zit. Voeg daarbij de zelfgeschreven prachtliedjes en het zou niet lang mogen duren voordat de naam John Blek gaat rondzingen.

Rock/Pop: Cherry GlazerrStuffed & Ready

De Californische indie/popgroep Cherry Glazerr geldt al een jaar of vijf als veelbelovend. Op het nieuwe Stuffed & Ready komt dat er beter uit dan eerder en ontstijgt met name frontvrouw Clementine Creevy alle concurrentie. Even charmant als vinnig, gevarieerd als subtiel, bewijst Creevy dat zij een ster in wording is.

Blues/Soul/Jazz: Walter TroutSurvivor Blues

Gezien de titel prijst bluesrocker Walter Trout nog steeds de dag dat hij op het nippertje leverfalen wist te overleven. Alle albums die hij sinds 2014 maakte waren uitstekend en deze Survivor Blues is misschien wel de beste. Wellicht omdat Trout zijn grote liefde voor de blues nu vooral zelf als zanger en gitarist belijdt in een uitgekiende selectie weinig uitgekauwde klassieke bluescovers.

Wereld: Idan Raichel And If You Will Come To Me

De Israelische wereld/pop/singer-songwriter Idan Raichel laat op het nieuwe And If You Will Come To Me horen dat zijn talent nog niet aan slijtage onderhevig is. Want ruim twaalf jaar nadat hij op onze radar verscheen met zijn Idan Raichel Project, toont hij zich op dit nieuwe album een van de opmerkelijkste muzikale talenten uit het Midden Oosten.