Albums van week 6

3 februari 2020

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop in de (betere) bladenkiosk en platenzaak. Nog beter: neem een abonnement! Het nieuwe nummer verschijnt eind deze week en ligt begin volgende week in de (betere) kiosk.

Roots/Folk: Sam Lee Old Wow

Geen zanger met een mooiere folkstem dan Sam Lee. Vrijwel iedere noot die deze Brit zingt is zo van melancholie doortrokken dat ik bijna doorlopend word geraakt. Zo ook weer op zijn vierde album Old Wow, dat een prachtige folky sfeer oproept, terwijl de instrumentatie het juist wat breder zoekt. 2020 is nog maar net begonnen en dit album zou weleens in december bovenaan mijn jaarlijstje kunnen prijken.

Rock/Pop: Frances QuinlanLikewise

Als frontvrouw van de Amerikaanse indieband Hop Along gaf Frances Quinlan al blijk van een enorm vocaal en muzikaal talent. Dat ze ook zonder de andere bandleden van wanten weet bewijst ze op dit solodebuut, waarop ze haar talenten wat meer vrijheid kan geven en tot nog aantrekkelijker resultaten komt.

Blues/Soul/Jazz: Bohren & Der Club Of GorePatchouli Blu

Met Patchouli Blue levert het Duitse darkjazztrio Bohren & Der Club Of Gore zijn nieuwste album af en het is opnieuw een bijzonder fraaie en sfeervolle set donkere, soundtrackachtige jazz, waarin je jezelf heerlijk kunt onderdompelen.

Wereld: La Très Illustre Compaagnie du Chat NoireExtraordinaire

Extraordinaire is het tweede album van het Nijmeegse chansoncollectief La Très Illustre Compagnie du Chat, een gezelschap met een fijn talent voor puike zelfgeschreven chansons, die raken aan folk, klezmer, musette en nog zo wat stijlen, waar het een hele eigen Franse draai aangeeft.