Albums van week 7

12 februari 2018

Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Het nieuwe nummer ligt morgen in de winkels.

Roots/Folk: Red River Dialect – Broken Stay Open Sky

Broken Stay Open Sky is het vierde album van de Londense folkgroep. Geformeerd rond de uit Cornwall afkomstige zanger/liedjesschrijver David Morris, behoort Red River Dialect tot de jongste lichting indie-folkgroepen die teruggrijpen op het verleden, maar daar tegelijkertijd een frisse eigen draai aan geven.

Rock/Pop: Joan As Police WomanDamned Devotion

Op haar laatste paar albums was Joan Wasser, beter bekend als Joan As Police Woman, een beetje op zoek naar haar identiteit. Op Damned Devotion lijkt ze die hervonden te hebben in de emotioneel rake pop noir die we uit het begin van haar carrière kennen, maar in een fraai geüpdate versie.

Blues/Soul/Jazz: Julia BielJulia Biel

De Britse souljazz-zangeres Julia Biel al lang te boek als een talent. Toch bleef ze hier tot nu toe onder de radar, ondanks dat ze platen maakte met Ben Watt van Everything But The Girl. Met dit titelloze derde album zou dat wel eens kunnen veranderen, want haar volwassen souljazz – zwoel en aards tegelijk ­ is volledig gerijpt.

Wereld: Hama SankareBallébé (Calling All Africans)

De Malinese vocalist en percussionist Alpha Ousmane ‘Hama’ Sankare speelde in de bands van Ali Farka Touré, Afel Bocoum, Mamadou Kelly en de Songhoy Allstars. Met Ballébé slaat deze veteraan nu eens zijn eigen vleugels uit en doet dat hij met een verrassend modern en krachtig klinkend Malinese bluesrock dat absoluut gehoord mag worden.