Albums van week 7

11 februari 2019

Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Er staat weer een nieuw nummer op stapel – 12 februari in de winkel – met naast meer dan 100 albumrecensies, ook mooie interviews met onder meer Joe Jackson, Beirut, Steve Gunn, Sharon Van Etten, Jesse Dayton, Mathias Eick en Remy van Kesteren.

Roots/Folk: Suzanne Jarvie In The Clear

Met Spiral Road bewees de Canadese Suzanne Jarvie vijf jaar geleden dat ze volkomen gelijk had toen ze op latere leeftijd alsnog haar muzikale passie achternaging. Dat ze haar kruit daarmee zeker nog niet verschoten heeft, toont het nieuwe In The Clear. Het zet Jarvie opnieuw neer als een zeer ontroerende singer-songwriters.

Rock/Pop: Cass McCombs Tip Of The Sphere

Het niveau van zijn vorige album Mangy Love (2016) haalt de Amerikaanse indierock singer-songwriter Cass McCombs misschien net niet, maar met dit nieuwe Tip Of The Sphere komt hij op het eerste gehoor zo dicht in de buurt dat hij opnieuw volop onze aandacht verdient.

Blues/Soul/Jazz: Jeangu MacrooyHorizon

Helemaal overtuigen kon de Surinaamse soulzanger Jeangu Macrooy ons niet op zijn debuutalbum High On You. Zijn zangtalent was onmiskenbaar, maar zijn soulpop miste een eigen sprankel. Op Horizon heeft hij het allemaal beter voor elkaar en bezit de muziek wel de drive die je op grond van zijn grote talent mag verwachten.

Wereld: Tita Nzebi Métiani

Afkomstig uit Gabon, inmiddels woonachtig in Parijs, maakt zangeres/liedjesschrijfster Tita Nzebi een zeer overtuigende indruk op haar debuut Métiani, een plaat waarop zij zich van vele markten thuis toont en even soepele als veelzijdige Afrikaanse pop brengt met veelal prachtige koorzang.