Albums van week 8

20 februari 2017

Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Het jongste nummer verscheen twee weken geleden.

Roots/Folk: Ryan AdamsPrisoner

Op Prisoner laat het gewezen enfant terrible zich weer eens meer van zijn singer-songwriter kant horen, al zoekt hij het veelal in gestroomlijnde niet al te rootsy klinkende country- en folkpop. Voor americanafans wellicht wat al te gelikt, maar het is beslist Adams’ beste album van dit decennium.

Rock/Pop: Jesca HoopMemories Are Now

In een platencarrière die precies tien jaar beslaat, heeft de Amerikaanse Jesca Hoop altijd kunnen rekenen op de assistentie van Blake Mills. Een samenwerking die, nu Mills onmiskenbaar dé producer van het moment is, zich meer dan ooit uitbetaalt. In de even eigenzinnige als aantrekkelijke nummers zijn bij iedere luisterbeurt nieuwe nuances te ontdekken.

Blues/Soul/Jazz: Robert Randolph & The Family BandGot Soul

Hoewel sacred steel-gitarist Robert Randolph eigenlijk op het podium op zijn allerbest is, weet hij het vuur van de optredens op zijn studioplaten uitstekend vast te leggen. Wie het opzwepende She’s Got Soul hoort op het nieuwe Got Soul, zal zich dat live nauwelijks enerverender kunnen voorstellen. Gospelblues met een voortdurende kick.

Wereld: Girma Bèyènè & Akalé WubéMistakes On Purpose

Mistakes On Purpose is het dertigste deel van de befaamde Éthiopiques-reeks, met dit keer de Ethiojazzpianist Girma Bèyènè. Ondersteund door het geweldige Franse jazzfunkkwartet Akalé Wubé trakteert Bèyène ons op ruim een uur ongehoord goede, psychedelische Ethiopische singer-songwriterjazz.