Aldous Harding geeft extra concert

6 december 2017

De Nieuw-Zeelandse singer-songwriter Aldous Harding komt op 29 maart terug naar Nederland. Ze is dan te zien in het intieme en sfeervolle Zonnehuis in Amsterdam, een locatie waar haar indringende folkliedjes optimaal tot hun recht komen. De kaartverkoop start op donderdag vandaag om 10:00 uur. Kaarten zijn te bestellen via Paradiso.

Harding's muziek is te omschrijven als emotievolle en aangrijpende muzikale juweeltjes, die nog eens extra aan kracht wint door haar indrukwekkende en kwetsbaar aandoende zang. Niet voor niets wordt ze vaak vergeleken met folklegendes als Joan Baez, Linda Perhacs en Vashti Bunyan. Haar werk heeft een wat donkerder randje, vooral ook vanwege de onderwerpen die ze aanhaalt. 

Afgelopen voorjaar gaf Harding een prachtig, uitverkocht concert in de Schellingwouderkerk n Amsterdam, bij het verschijnen van haar tweede album Party. En recent trad ze op tijdens het Le Guess Who? Festival in Utrecht in het statige Academiegebouw. Daar stonden zo veel mensen in de rij dat velen op last van de brandweer niet meer naar binnen mochten. Harding zelf heeft gevraagd om nog een optreden in Nederland te kunnen doen. 

Net voor haar optreden tijdens Le Guess Who? heeft fotograaf Han Ernest een bijzondere foto van Aldous Harding gemaakt die groot in de komende Heaven staat afgebeeld in de fraaie rubriek On The Road.

Het nieuwe nummer van Heaven verschijnt vrijdag 15 december, met naast de prachtige foto van Aldous Harding ook een mooi essay van Wim Boluijt over de ‘gospel period’ van Bob Dylan, naar aanleiding van uitkomen van ‘Trouble No More’, deel 13 van de prachtige ‘Bootleg Series’. The Como Mamas en Michelle David van de Gospel Sessions maken deze geestrijke editie van het blad compleet met hun onverholen passie voor het lied van God. Maar uiteraard  komen ook profane zaken aan bod.