Americana in Arnhem

8 september 2015

Het Arnhemse poppodium Luxor Live en platenzaak Kroese hebben de handen ineengeslagen voor een bijzondere samenwerking. Dit najaar besteden ze speciale aandacht aan het prachtige muziekgenre dat voor het grote publiek nog relatief onbekend is: americana. Er is een speciale kortingsactie.

Zoals een smakelijke cocktail meer is dan de som der delen, zo stijgt goede americana uit boven de genres waaruit ze is gebrouwen. Americana is geen blues, country of bluegrass, en het is ook geen rock. Het is een eigen genre, dat tegenwoordig net zo goed uit Nederland, België of waar dan ook vandaar kan komen.

Luxor Live organiseert samen met muziekhandel Kroese tien americana-concerten, in een keur aan varianten. Zo is er americana uit – of alle places – Volendam (AlascA) en uit België (Douglas Firs). Er zijn virtuozen op mandoline en banjo (Herman Brock Jr) en een van de beste singer-songwriters uit Nashville laat horen hoe diep gedachten kunnen klinken (Gretchen Peters). Bitterzoete melancholie van een man die uit de tijd lijkt te zijn gevallen (Gregory Page) contrasteert met opzwepende blues (Ralph de Jong). Maar liefst tien concerten staan op de rol, te beginnen op donderdag 10 september.

Vier halen en drie betalen is het aanbod van Luxor Live en Kroese. Een uitgelezen mogelijkheid voor wie weleens wil horen en beleven – artiesten zien optreden is toch echt wat anders dan een Spotify-fragmentje beluisteren – wat de magie van dit genre is, waarvoor ook mensen als Johan Derksen, Ron Jans en Mart Smeets zijn gevallen.

Wie gebruik wil maken van het aanbod kan een mailtje sturen naar info@luxorlive.nl met als onderwerp ‘americana-actie’. Geef hierin aan welke concerten u wilt bezoeken. Luxor stuurt u de rekening en de kaartjes per mail toe. U kunt de kaartjes ook kopen bij Kroese en ontvangt later het vierde kaartje naar keuze per mail.

En Heaven geeft kaarten weg! Twee deelnemers maken kans op vier concerten t.w.v € 80,-. Mailen kan naar: winnen@popmagazineheaven.nl met als onderwerp 'americana-actie'. Geef aan naar welke concerten u wilt en waarom. De leukste inzendingen krijgen de kaarten!

Americana in Arnhem: donderdag 10 september Herman Brock Jr.; donderdag 8 oktober AlascA; dinsdag 20 oktober Gregory Page; woensdag 21 oktober Gretchen Peters; donderdag 22 oktober Douglas Firs; donderdag 5 november Caitlin Canty; vrijdag 6 november Ralph de Jongh; vrijdag 13 november Point Quiet; donderdag 26 november Charl Delemarre; donderdag 3 december Man From The South.