Americana in kerstsfeer

13 december 2017

Na het uiterst succesvolle Hidden Xmas Deluxe vorig jaar met de Amerikaanse singer-songwrtiter Carter Sampson als kerstvrouw van dienst, gaan Eric Devries, Bart-Jan Baartmans, Gerald van Beuningen en Sjoerd van Bommel van Hidden Agenda Deluxe ook dit jaar weer een muzikale americana-kerstboodschap over Nederland verspreiden. Dat zal gebeuren in een gepaste mix van eigen repertoire, kerstgevoelige liedjes en liedjes van de bijzondere kerstgast van dit jaar, het grote  Engelse talent Danni Nicholls.

Haar album Mockingbird Lane kreeg mooie recensies in de Britse muziekpers en is door de Americana Music Association UK genomineerd in als ‘Best Album’ en Nicholls zelf als ‘Best Americana Artist’, naast onder meer Emily Barker en Laura Marling. Of ze dat ook wordt wetern we pas in februari, maar voor die tijd is ze dus al op mooie intieme podia in Nederland te aanschouwen.

Hidden Agenda Deluxe is ’s lands leukste seventies alt.countrybandje. Denk Byrds en Crosby, Stills, Nash. Maar met hoofdzakelijk eigen repertoire.

Hidden Xmas Deluxe met Danni Nicholls: maandag 18 december in Parel van Zuilen, Utrecht; dinsdag 19 december in Blue Room Sessions/Verkadefabriek, Den Bosch; zaterdag 23 december in Tangelder Presenteert/Trianon, Nijmegen.