Americanabundel: vier concerten voor weinig

13 maart 2018

Voor het derde jaar heeft LuxorLive in Arnhem een voordelige americanabundel. Net als bij de succesvolle vorige edities zijn het vier shows met een gemene deler en toch een eigen geluid. Je betaalt slechts 32 euro in plaats van 45 euro voor optredens: Diana Jones; Sheesham, Lotus & ´Son en Jay-Roon & The Loose Ends; Folk Road Show; Carter Sampson.

De roots van Diana Jones liggen diep in de Appalachen, bakermat van de bluegrass. Ze neemt je mee in de wereld van duistere murder ballads tot vrolijke plattelandsromantiek. Pure schoonheid die doet denken aan Gillian Welch, Alison Krauss en Iris DeMent.

Sheesham Crow, Lotus Wright en ’Son Sanderson vormen een bijzonder aanstekelijk Canadees trio dat de antieke sound van folkblues en New Orleans brassbandmuziek nieuw leven inblaast met aparte instrumenten. Jay-Roon & The Loose Ends is het nieuwe project van Jeroen Mesker, frontman van Maison du Malheur. Hij trok naar New Orleans om inspiratie op te doen en keerde terug met materiaal voor zijn eigen album

Het internationale collectief Folk Road Show creëert een sound die doet denken aan een moderne versie van Crosby, Stills, Nash & Young. De vijf songwriters met verschillende nationaliteiten zorgen voor dynamische en verrassende concerten. Er mag gedanst worden.

Carter Sampson is fakkeldraagster van een nieuwe lichting artiesten uit Oklahoma, de staat die zich profileert als een nieuwe americana hotspot. Sampson – ‘The Queen Of Oklahoma’– brak hier in 2016 door in diverse americanahitlijsten. Dat jaar bracht ze ook een kerstalbum uit met de Nederlandse alt.countryformatie Hidden Agenda Deluxe. Sampson neemt als begeleiding haar labelmaatjes Jesse Aycock (Hard Working Americans) en Lauren Barth mee, die ook het voorprogramma verzorgen.

Americanabundel LuxorLive: zondag 25 maart Diana Jones; zondag 8 april Sheesham, Lotus & ’Son + Jay-Roon & The Loose Ends; donderdag 3 mei Folk Road Show; zondag 20 mei Carter Sampson met Jesse Aycock en Lauren Barth.

Je kunt de bundel bestellen door een mail sturen naar info@luxorlive.nl. Als u al één of meerdere tickets in uw bezit heeft en toch gebruik wilt maken van deze actie is dat natuurlijk mogelijk. Het reeds betaalde bedrag wordt dan in mindering gebracht. Ook hier voor kunt u contact met ons opnemen via info@luxorlive.nl.

Heaven geeft twee bundels gratis weg voor wie ons voor 20 maart het juiste antwoord geeft op de vraag: waar werd Diana Jones’ album Museum Of Appalachia Recordings opgenomen. Mail het juiste antwoord naar redactie@popmagazineheaven.nl.