The Analogues laten Abbey Road herleven

26 juni 2019

Het moet de kroon op hun werk worden. The Analogues zullen op zondag 30 juni in de Abbey Road Studios in Londen een liveversie van het legendarische Beatles-album Abbey Road opnemen.

Abbey Road was het laatste Beatlesalbum en volgens de leden van The Analogues hun grootste meesterwerk. The Analogues hebben er de afgelopen jaren hun levenswerk van gemaakt om de studioalbums van The Beatles vanaf 1967 zo waarheidsgetrouw live op het podium te spelen. Na Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band, Magical Mystery Tour en The White Album, is het nu dus de beurt aan Abbey Road.

Onder het motto With a little help from our friends wordt een aantal fans uitgenodigd voor deze exclusieve opnamen. The Analogues spelen het album integraal, noot voor noot, bijgestaan door strijkers, blazers en hun volledige vintage instrumentarium, in de studio waar het vijftig jaar geleden door The Beatles is opgenomen. Voor het publiek, maar ook voor de band, een 'once in a lifetime opportunity’.

Het live lbum krijgt de voorlopige titel Abbey Road Relived en zal op 26 september – exact vijftig jaar na de release van het origineel – op het Decca-label worden uitgebracht. Ironisch in dit verband is dat Decca het platenlabel was dat The Beatles begin jaren zestig afwees met de mededeling dat gitaarbandjes verleden tijd waren. And the rest is history...

The Analogues gaan na de opnamen uitgebreid touren.