Ane Brun: Leave Me Breathless

6 oktober 2017

Vandaag verschijnt Leave Me Breathless het nieuwe album van de Noorse singer-songwriter Ane Brun. Dit keer met alleen covers, waaronder Into My Arms (Nick Cave) en You Are Always On My Mind (Elvis). Haar uitvoering van de power ballade I Want To Know What Love Is (Foreigner, Mariah Carey) beleeft hier haar videopremière.

“Alle muzikale verkenningen beginnen met covers”, licht Ane Brun haar nieuwe album toe. “Vrijwel iedereen heeft ze opgenomen. Van Elvis tot en met Ella Fitzgerald. Je eigent je een lied van een ander toe en bepaalt daarmee de sfeer van het nummer. Ik heb altijd werk van anderen geherinterpreteerd. True Colors van Cyndi Lauper bijvoorbeeld zat vaker in mijn live set.”

Ze doet ook No Reason To Cry van de onlangs overleden Tom Petty: “Het oeuvre van Tom Petty kende ik, buiten de hits, niet. Dat was voor mij wel een eye opener. Doordat ik dit album maakte, ben ik langer stil blijven staan bij het werk van anderen. Het is goed zo nu en dan niet te veel met je eigen muziek bezig te zijn. Het houdt me scherp, denk ik.”

Het hele interview met Ane Brun is te lezen in het nieuwe nummer van Heaven dat vrijdag 13 oktober uitkomt. JW Roy en Henk Hofstede vertellen daarin uitgebreid over hun nieuwe albums, er is een bijzonder artikel over Hurray For The Riff Raff en natuurlijk nog veel meer mooi verhalen.

Leave Me Breathless verschijnt via V2.