Ane Brun zomergast in Roepaen

8 augustus 2012

Ane Brun volgende week zaterdag op Lowlands? Allemaal leuk en aardig, zeker voor haar persoonlijk, maar wij houden het toch liever op haar avondconcert op vrijdag 17 augustus in het onvolprezen Roepaen te Ottersum. Op deze rustieke locatie in Noord-Limburg zal de Noorse singer-songwriter uit Zweden samen met haar ensemble deze verregende zomer het buitenpodium komen inwijden.

Sinds het verschijnen van haar wonderbaarlijke album It All Starts With One zo’n tien maanden terug tourt Ane Brun de halve wereld rond, reden waarom ze het afgelopen jaar hier slechts twee optredens heeft kunnen geven. Na een rondje Europese festivals trekt ze met haar begeleidingsgroep vanaf medio september een maand lang door Noord-Amerika als het voorprogramma van bewonderaar Peter Gabriel. De Britse art-rocker zal het 25-jarig bestaan van zijn klassieker So luister bijzetten met een integrale uitvoering, waarbij de Scandinavische zangeres in het duet Don’t Give Up ongetwijfeld weer de rol van Kate Bush zal vervullen.

Begin volgend jaar keert Ane Brun terug naar Nederland voor een serie van negen concerten met Amsterdam Sinfonietta, dat onder het motto ‘Breder dan klassiek’ geregeld samenwerkt met pop- en jazzartiesten. Naast repertoire van eigen hand zal ze zich met het 22-koppige strijkorkest wagen aan werk van Henry Purcell en Claudio Monteverdi, iets wat haar getuige haar eerdere vertolking van de aria When I’m Laid In Earth uit de kameropera Dido And Aeneas wel toevertrouwd lijkt.

Voor het speciale zomeravondconcert van Ane Brun & Band op vrijdag 17 augustus in Roepaen te Ottersum mag Heaven 2x2 vrijkaarten verloten onder de lezers met het goede antwoord op de vraag met welke Canadese singer-songwriter zij ooit een duet opnam. Mail het antwoord naar louis.nouws@gmail.com.