Hugo van den Bos

Recensie
05 maart 2015Na het succes van ‘The Raven That Refused To Sing’ twee jaar geleden is ‘Hand. Cannot. Erase.’ de vierde soloplaat van multi-instrumentalist Steven Wilson, die ook actief is in Porcupine Tree en Blackfield. Hij liet zich inspireren door het verhaal van Joyce Carol Vincent die twee jaar dood in haar appartement lag.
Recensie
Asaf Avidan
24 februari 2015De Israëlische zanger Asaf Avidan maakte enkele jaren furore met zijn band The Mojos. Daarna richtte hij zich op zijn solocarrière, die in 2012 met ‘Different Pulses’ zijn eerste succes kende. ‘Gold Shadow’, het tweede album van de zanger met de kenmerkende hoge stem, legt de relatie met folk, rock en indie.
Recensie
The Decemberists
09 februari 2015Vier jaar na ‘The King Is Dead’ verschijnt het zevende album van de Amerikaanse folkrockband The Decemberists, ‘What A Terrible World, What A Beautiful World’. De band wisselt muziekstijlen af, waardoor een grote verscheidenheid aan nummers is ontstaan.
Recensie
23 januari 2015Het verhaal van de Engelse singer-songwriter Benjamin Clementine is fascinerend. Hij groeide op in Londen, maar brak door als straatmuzikant in Parijs. Zijn juist verschenen debuutalbum At Least For Now oogst lovende kritieken. In de nieuwe Heaven, die half februari verschijnt, staat een interview met de zanger.
Recensie
13 januari 2015Het gelijknamige debuut van de Canadese band Viet Cong – vernoemd naar de Noord-Vietnamese guerrillero’s uit de jaren zeventig – laat een en al brute kracht van gitaren horen vermengd met bombastische drums. We wanen ons in oorlogsgebied.
Subscribe to RSS - Hugo van den Bos