Jos Schuring

Bassekou Kouyaté, wereldster uit Mali
05 november 2016Le Guess Who? geldt als hét internationaal toonaangevende muziekfestival voor experiment, avontuur en grensverlegging. De tiende editie vindt van donderdag 10 t/m zondag 13 november plaats in de gehele binnenstad van Utrecht. Gastcurator Wilco koos naast Tortoise, Deerhoof en Steve Gunn ook voor Bassekou Kouyaté & Ngoni Ba.
Recensie
Taksim Trio maakt weergaloze wereldmuziek
01 februari 2016Het Taksim Trio zorgde eind jaren nul voor een revolutie in de wereldmuziek. Hun cross-over tussen muziek uit het Ottomaanse rijk, volksmuziek en klassieke muziek klinkt ronduit weergaloos, zo lieten de Turkse klanktovenaars afgelopen zaterdag weer eens horen in het Amsterdamse Bimhuis. "Een memorabele avond."
Recensie
Theaterttournee Avalanche Quartet met werk van Leonard Cohen
12 januari 2016Het Avalanche Quartet vertolkt op magnifieke wijze Leonard Cohen. De populariteit van de bejaarde bard is de laatste jaren alleen nog maar groter geworden en de vraag naar concerten van de hommagegroep rond Nits-voorman Henk Hofstede steeg navenant. Afgelopen zondag was de aftrap van een liefst drie maanden durende theatertournee.
Bassekou Kouyaté
30 april 2015Hij speelde met grootheden als Ali Farka Touré en Toumani Diabaté, maar eenmaal voor zichzelf begonnen werd Bassekou Kouyaté binnen de kortste keren zelf wereldberoemd. Binnenkort komt de Malinese snarenvirtuoos met zijn groep Ngoni Ba voor vier concerten naar Nederland.
03 mei 2013

Tijdens haar enthousiaste optreden onlangs in de sfeervolle North Sea Jazz Club op het Amsterdamse Westergasterrein stapte Nina Attal al in het derde nummer solerend op haar Gibson-gitaar van de bühne af om de zaal te doorkruisen, dit tot groot genoegen van het publiek dat deels nog aan de maaltijd zat.

10 februari 2013

De Soedanees-Italiaanse singer-songwriter Amira Kheir mengt in haar fijnzinnige muziek Arabische en Afrikaanse stijlen met invloeden uit de jazz. Deze maand tourt deze bijzondere zangeres en gitariste door Nederland.

07 november 2011

“Voor ons is Europa geweldig, want hier betekent wereldmuziek tenminste echt iets”, zegt Luke Top, de zanger en bassist van Fool’s Gold. De swingende groep uit Californië is 27 november te beleven in de Tivoli op de Oudegracht in Utrecht. Stilstaan is geen optie.

Subscribe to RSS - Jos Schuring