Martin Kuiper

Mumford & Sons
03 augustus 2015Mumford & Sons verrasten eerder dit jaar met ‘Wilder Mind’, waarop de banjo en contrabas waren verwisseld voor elektrische gitaren. Over de muzikale koerswijziging blijken de meningen verdeeld, ongeacht het succes. “Onze aspiraties zijn altijd meer artistiek dan commercieel geweest.”
Joss Stone
25 juli 2015Damian Marley vond dat Joss Stone eens een reggaeplaat moest maken, maar dat zag de Britse soulzangeres niet zo zitten. Haar nieuwe album 'Water For Your Soul' laat juist een veelheid aan stijlen horen. “Alles proberen is nu eenmaal mijn levenshouding.”
Leon Bridges
09 juli 2015Twee jaar geleden was Leon Bridges nog bordenwasser, nu staat zijn debuut ‘Coming Home’ in de Amerikaanse top tien. Zijn stijvolle retrosoul doet onwillekeurig denken aan de grote zanger Sam Cooke. “Toen ik hem hoorde, viel het kwartje.”
Maaike Ouboter
02 juli 2015Maaike Ouboter kwam deze week op 1 binnen met haar debuutalbum 'En Hoe Het Dan Ook Weer Dag Wordt'. Een opsteker voor de jonge singer-songwriter die lang worstelde met het succes van dat ene liedje. “Ik probeerde weer hetzelfde te maken als 'Dat Ik Je Mis', en dat lukt dan natuurlijk niet.”
Counting Crows
30 juni 2015Na een vijfde optreden op Pinkpop stonden de Counting Crows afgelopen weekend op Concert At Sea. Het jongste album ‘Somewhere Under Wonderland’ van de band rond de charismatische zanger Adam Duritz laat een nieuw geluid horen. “Ik was gewend om alleen maar over mezelf te schrijven.”
Jonathan Jeremiah
04 juni 2015Jonathan Jeremiah maakt in eigen land vooralsnog weinig los, maar in Nederland staat de Londense singer-songwriter zaterdag op Pinkpop. Zijn nieuwe album ‘Oh Desire’ draait om het thema migratie. “Ieder mens moet overal ter wereld kunnen wonen en werken.”
Gavin James
01 juni 2015Met Gavin James is het hard gegaan, nadat hij eerder dit jaar een hit scoorde met ‘The Book Of Love’. Zijn Nederlandse clubtour is vrijwel uitverkocht, alleen voor een extra optreden in De Oosterpoort in Groningen zijn nog kaartjes. En tussendoor staat hij op Pinkpop.
Michael Prins
27 mei 2015Na Douwe Bob schopte Michael Prins het tot De Beste Singer-Songwriter Van Nederland. Op zijn tweede album 'A Dreamer’s Dream Is Forever To Be Yours' windt hij geen doekjes om wat hij voelt en denkt. “Ik heb besloten dat ik dat gewoon mag zeggen.”
Montage Of Heck
13 mei 2015De rockumentaire ‘Montage Of Heck’ over Kurt Cobain bevat unieke archiefbeelden van de grungerocker en openhartige interviews met zijn naasten. Regisseur Brett Morgen: “Ik hoop dat mensen hem nu gaan begrijpen.”
gospel sessions
19 mei 2015Onno Smit en Paul Willemsen van Beans & Fatback en Lefties Soul Connection wilden een eerbetoon brengen aan de gospelmuziek en benaderden daarvoor de in Nederland wonende Amerikaanse zangeres Michelle David. “Het gaat om een trance.”

Pagina's

Subscribe to RSS - Martin Kuiper