Peter Schong

Bill Withers
03 april 2020Vandaag is bekend geworden dat soulzanger Bill Withers maandag 30 maart in Los Angeles is overleden. De zanger die veel gecoverde klassiers al Ain't No Sunshine, Lovely Day, Use Me en Lean On Me op zijn naam heeft staan, werd 81 jaar. Lean On Me groeide de afgelopen dagen in Amerika uit tot een solidariteitsanthem in tijden van corona. In 2010 stond in ons magazine een mooi overzichtsverhaal door Peter Schong. Als eerbetoon aan Bill Withers plaatsen we het – in iets verkorte vorm – op onze site
George Clinton
16 mei 2018Wie nog een keer in zijn leven funklegende George Clinton live wil zien, krijgt volgende maand de laatste kans. Eind juni speelt Dr. Funkenstein drie keer in Nederland. Onlangs kondigde Clinton aan in mei 2019 te stoppen met touren. Op dinsdag 26 juni speelt Clinton in De Vorstin in Hilversum. Een dag later staat hij op de planken van LuxorLive in Arnhem en de 28e in de grote zaal van Paradiso.
Maceo Parker
16 januari 2018In de jaren zestig en zeventig voerden Maceo Parker en Fred Wesley The JB’s aan, de legendarische blazerssectie van James Brown. In maart en april komen de saxofonist Parker en de trombonist naar Nederland voor aparte concerten.
Grandmaster Flash alias Joseph Saddler
22 december 2017Samen met Kool Herc en Afrika Bambaataa geldt Grandmaster Flash als een van de ‘founding fathers’ van hiphop. Eind februari komt de legendarische dj zijn kunsten vertonen in Paard van Troje in Den Haag.
Greg Allman
28 mei 2017In zijn woonplaats Savannah, Georgia is zaterdag de Amerikaanse zanger en toetsenist Gregg Allman op 69-jarige leeftijd overleden. Hij was oprichter en naamgever van de legendarische Allman Brothers Band. Twee jaar geleden sprak Heaven-medewerker Peter Schong met hem.
Malik ‘Phife Dawg’ Way
21 november 2016Afgelopen zaterdag is in New York de Linden Boulevard in Queens omgedoopt in de Malik 'Phife Dawg' Taylor Way. De Amerikaanse rapper overleed afgelopen maart. Samen met Q-Tip en Ali Shaheed Muhammad vormde hij het befaamde A Tribe Called Quest, dat recent, na ruim anderhalf decennium, een nieuw album uitbracht, met de laatste bijdragen van Phife Dawg: ‘We Got I From Here… Thank You 4 Your Service’.
De La Soul
21 augustus 2016De La Soul is na bijna dertig jaar uitgegroeid tot een instituut van alternatieve, avontuurlijke hiphop. Een nieuwe revolutie hoef je niet meer te verwachten van Dave, Posdnuos en Maseo, maar hun nieuwe, negende album ‘And The Anonymous Nobody’ bewijst dat het trio nog niet uitgeblust is. “Wie successen uit het verleden probeert te herhalen faalt.”
Jazzlegende Bob James
08 augustus 2016De Amerikaanse toetsenist Bob James speelde met jazzlegendes als Ron Carter en Chet Baker en stond aan de basis van het smooth jazz genre. Hij is bovendien een van de meest gesamplede artiesten aller tijden (meer dan duizend keer). Dinsdag 9 augustus staat de man die 58 albums uitbracht en talloze (Grammy) awards won met zijn eigen kwartet in de North Sea Jazz Club in Amsterdam.
Bassist Larry Graham
07 juli 2016“Larry Graham is er niet, hij zit in Nederland. Kan ik een boodschap aannemen?” zegt de stem aan de andere kant van de lijn. Wat krijgen we nou, we hadden toch een afspraak voor een interview? Er klinkt gegrinnik uit de hoorn. Larry Graham probeerde me bij de neus te nemen en dat is hem gelukt. Zondag 17 juli staat hij met zijn band Central Station in de North Sea Jazz Club in Amsterdam.
Nicola Conte
16 juni 2016Acidjazz-producer Nicola Conte is een Italiaan, maar heeft het muzikale hart van een Braziliaan. Deze maand doet hij ons land aan met zijn eigentijdse versie van de bossanova en samba.

Pagina's

Subscribe to RSS - Peter Schong