Pieter Franssen

Saz’iso: At Least Wave Your Handkerchief At Me
18 mei 2018De Amerikaanse producer Joe Boyd zoekt en vindt al meer dan vijftig jaar bijzondere muzikale ontdekkingen. In het Swinging London van de jaren zestig was hij een van de oprichters van de psychedelische UFO-club, met als huisband Pink Floyd, wier eerste single Arnold Lane hij produceerde. De meest recente parel ontdekte hij in Zuid-Albanië.
Førdefestival in Noorwegen
07 september 2017In het Noorse stadje Førde vindt ieder jaar in juli een van de leukste wereldmuziekfestivals plaats. Het onderscheidt zich van gelijksoortige zomerevenementen als Music Meeting, Amsterdam Roots, Sfinks en Womad doordat er concerten op meer dan twintig verschillende locaties zijn, waaronder een eeuwenoude houten kerk en schilderachtige buitenplekken.
Recensie
Maarja Nuut
23 juni 2017Het eigenzinnige Estse duo Maarja Nuut & Hendrik Kaljujärv was de sensatie van MMMoves, een nieuw onderdeel van de Nijmeegse Music Meeting waarbij wereldmuziek en dance elkaar omarmden. Van slow dance tot Afrofuturisme, je kon je (dans)lol niet op.
Baba Commandant
02 december 2016Spelen ze afrobeat of stoeien ze met afrorock? Bij de groep rond Baba Commandant, bandleider en bespeler van de kamele ngoni, een tradionele luit uit Burkino Faso, weet je het nooit. Maar een ding is zeker: stilstaan is geen optie bij deze stomende Afrikaanse funkrock. Vanavond is het enige optreden in Nederland.
Legendarische highlife-zanger Pat Thomas op diverse zomerfestivals
05 juli 2016Tot voor kort genoot Thomas uitsluitend bekendheid onder afromuziekfanaten, terwijl hij in thuisland Ghana al die tijd gold als een grootheid. Afgelopen jaar brak de legendarische highlife-zanger eindelijk door op de Europese zomerfestivals. De komende weken tourt hij met zijn jonge Kwashibu Area Band door Nederland en België.
Shantel: DJ, producer en muzikant
07 maart 2016Shantel maakte furore met een mix-up van traditionele Balkanmuziek en elektronische beats. Deze week doet hij in zijn hoedanigheid van DJ ons land aan, om van de zomer terug te keren met zijn feestelijke Bucovina Club Orkestar. Pieter Franssen sprak met de Roemeense Duitser: "Madonna heb ik ooit afgewimpeld."
06 juni 2014Prachtig weer en mooie muziek in de buitenlucht. Is er een betere combinatie denkbaar? Dit Pinksterweekend vindt in Park Brakkenstein in Nijmegen de dertigste editie plaats plaats van Music Meeting. De groep Mamar Kassey is een belichaming van het festival-motto: de beste muziek die je zelden ziet.
08 juli 2013

Als begeleider van gitarist Ali Farka Touré en een van de gangmakers in de supergroep AfroCubism verwierf de n’gonivirtuoos internationale bekendheid. Zaterdag 13 juli speelt Bassekou Kouyate met zijn band Ngoni Ba op North Sea Jazz in Rotterdam.

29 juni 2013

Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan komt het Afrikafestival Hertme met een kloek salontafelboek. Voor velen is het in een kerkdorp tussen Almelo en Hengelo gehouden festival onbekend. Het toonaangevende wereldmuziekmagazine Songlines schaarde Hertme onder de 25 beste festivals ter wereld.

Subscribe to RSS - Pieter Franssen