Pieter Wijnstekers

Daymé Arocena
27 september 2019Om het verlies voor Den Haag van het North Sea Jazz Festival enigszins te compenseren, is het Mondriaan Jazz Festival in het leven geroepen. Weliswaar op een veel kleinere schaal, maar wel geconcipieerd als een modern jazzfestival, waarin het genre vooropstaat en niet wordt overvleugeld door nevengenres als rhythm & blues, soul en hiphop. De derde editie op zaterdag 12 oktober heeft alles in zich om legendarisch te worden.
Recensie
'MkIII' van Walker Diver
07 juli 2017De Utrechtse band Walker Diver levert haar derde album af en viert de derde incarnatie in bijna vijftien jaar. ‘Mk III’ bevat heerlijke puntige powerpop met af en toe een rootsy tintje à la The Jayhawks.
Jazzfolkie Ryley Walker
09 november 2016Le Guess Who? geldt als hét internationaal toonaangevende muziekfestival voor experiment, avontuur en grensverlegging. De tiende editie vindt van donderdag 10 t/m zondag 13 november plaats in de gehele binnenstad van Utrecht. Niet te missen is gitaarvirtuoos Ryley Walker met zijn kosmische folkmuziek vol jazzinvloeden.
Recensie
Off-Grid Lo-Fi van Dave McGraw & Mandy Fer
13 april 2016Het Amerikaanse singer-songwriterduo Dave McGraw & Mandy Fer toog voor de opnamen van hun nieuwe album ‘Off-Grid Lo-Fi’ naar een eiland op de westelijke grens van Amerika en Canada, niet verbonden was het elektriciteitsnet (off-grid heet dat). Stroom was uitsluitend lokaal opgewekt uit wind en zon.
Recensie
Roy Orbison
26 januari 2016Met zijn welhaast opera-achtige tenor en voorliefde voor donkerromantische, dramatische ballades, creëerde Roy Orbison een unieke, eigen stijl die hem vooral in de eerste helft van de jaren zestig vele grote internationale successen opleverde.
Recensie
Gitarist Cary Morin
10 september 2015‘The Native-American Taj Mahal’ en de ‘Dylan of Durango’, het zijn twee omschrijvingen die we lazen om de akoestische folk- en bluesgitarist Cary Morin te duiden. Op grond van zijn derde cd ‘Tiny Town’ zouden we daar zelf ‘De nieuwe Kelly Joe Phelps’ van willen maken.
Recensie
High Lonesome Below Sea Level, bluegrass in Nederland
03 juli 2015Hoewel je kunt spreken van een niche van een niche, verhinderde dat fotografe Marieke Odekerken en musicologe Loes van Schaik niet ‘High Lonesome Below Sea Level’ het licht te doen zien. Een prachtig salontafelboek met foto’s en uitspraken van zo’n beetje iedereen die ertoe doet in de vaderlandse bluegrassscene, van de Bluegrass Boogieman tot Frédérique Spigt en Douwe Bob.
Recensie
04 februari 2015Wat een heerlijk plaatje is dit simpelweg 'The Album' getitelde debuut van Melly Frances en haar begeleidingsband The Distilled Spirit. Een potente mix van blues en roots met Melly Frances in een rol die doet denken grote namen als Bonnie Raitt en Susan Tedeschi.
07 november 2014Begin volgend jaar verschijnt ‘If I Was’, het tweede album van het Engelse zusjestrio The Staves. Twee jaar geleden deden Emily, Jessica en Camilla Stavely-Taylor voor het eerst van zich spreken met twee fraaie ep’s en het uitstekende debuutalbum ‘Dead & Born & Grown’.
03 november 2014De Amerikaanse Anaïs Mitchell – ‘queen of modern folk music’ – komt in november voor drie concerten naar ons land. Haar album ‘Child Ballads” leverde haar de ‘2014 BBC Radio Two Folk Award for Best Traditional Song’ op. Zojuist verscheen haar nieuwe album ‘Xoa’.

Pagina's

Subscribe to RSS - Pieter Wijnstekers