Bij het overlijden van Greg Allman

28 mei 2017

In zijn woonplaats Savannah, Georgia is zaterdag de Amerikaanse zanger en toetsenist Gregg Allman op 69-jarige leeftijd overleden. Hij was oprichter en naamgever van de legendarische Allman Brothers Band. Twee jaar geleden sprak Heaven-medewerker Peter Schong uimet hem.

Greg Allman begon de band in 1969 samen met zijn oudere broer en stergitarist Duane Allman. The Allman Brothers Band werden al snel de vaandeldragers van de southern rock, een brisant mengsel met blues, jazz, country en rock. Vooral live waren ze een attractie. At Fillmore East uit 1971 geldt als een de beste live-albums ooit.

De band werd evenwel achtervolgd door ongeluk. Duane Allman kwam in 1971 tragisch om het leven bij motorongeluk, een lot wat ook bassist Berry Oakley overkwam. Toch wist de groep diverse malen als een phoenix uit de as te herrijzen.

Twee jaar geleden gaf Gregg Allman met een nieuwe band onder zijn eigen naam te horen een eenmalig optreden in het Amsterdamse Paradiso. Bij die gelegenheid sprak Heaven-medewerker Peter Schong met hem. Het hele interview plus een overzicht van de mooiste albums is hier te lezen.

Greg Allman: 8 december 1974 – 27 mei 2017