The BlueBirds gaan het theater in

19 september 2018

Op het eerste oog lijkt The BlueBirds een door een slimme marketingman samengestelde meidengroep: een blondine, een brunette en een redhead. Krystl, Rachèl Louise en Elske DeWall hebben elk hun sporen verdiend in de muziek. Ze vonden elkaar in hun liefde voor muziek, sterke songs en de Amerikaanse soap Nashville.

In die mooie, vooral door T Bone Burnett en Buddy Miller naar een zeer hoog muzikaal niveau getilde serie over het muzikantenleven in Nashville, speelt The Bluebird een belangrijke rol. In dat café, met zijn intieme podium, draait het nog echt om de muziek. Om de liedjes vooral. Opkomende talenten en de grote sterren spelen er graag. Voor de serie werd het café in de studio nagebouwd.

De liefde voor de muziek van Nashville inspireerde de drie om hun krachten te bundelen. Het plan was simpel: een aantal songs met elkaar schrijven en een paar shows doen in het theater. Maar het gemak waarmee dat ging en de onderlinge chemie was van dien aard dat een langere samenwerking een serieuze optie werd. Hun eerste optreden in Paradiso was volledig uitverkocht en vanaf 21 september volgt een zeer uitgebreide theatertour.

The Bluebirds live: raadpeeg de site voor speeldata.