Bravo Paolo Conte!

3 maart 2015

Vrijdag 27 februari gaf de 76-jarige Paulo Conte een concert in een uitverkocht Carré. De maestro oogde als een oude fragiele man die licht voorovergebogen over het toneel liep, maar toen hij achter de vleugel plaatsnam was van zijn hoge leeftijd niets meer te merken. Wanneer hij niet zelf speelde dirigeerde hij zijn begeleidingsband die grote indruk maake.

Zo’n tien muzikanten bespeelden vrijwel allemaal diverse instrumenten. Het was mooi te zien hoe de accordeonist uit de luwte trad om in de spotlight de saxofoon ter hand te nemen Paolo Conte gaf zijn muzikanten alle ruimte.

De diversiteit aan instrumenten was indrukwekkend: van bandoneon en accordion tot fagot, dwarsfluit en sambaballen. De uitvoeringen liepen uiteen van stil en ingetogen tot luid en uitbundig. Je hoefde geen fan te zijn en zijn muziek te kennen om te kunnen genieten van dit prachtige optreden.

Het publiek was louter enthousiast. Je waande je in Italië, ook al omdat we waren omringd door Italianen. Het publiek was sowieso van alle leeftijden, van 1 tot 80. Het publiek riep bravo en wanneer de artiest als een meeuw zijn armen uitslaat werd hij aangemoedigd met bravo gabbiano.