Brian Wilson wil terug naar de bron

7 december 2011

Brian Wilson wil graag nog eens een rock ’n’ rollalbum opnemen. Dat zegt hij in het interview in het nieuwe nummer van Heaven. ‘U bedoelt een verzameling rock ’n’ rollklassiekers?’, vroegen wij hem. ‘Ja. Plus een stel nieuwe liedjes’, antwoordde hij.

Voor vrijwel geen ander zouden we het hebben gedaan. Toen Heaven medio september de kans kreeg te praten met Brian Wilson (69), was dat een aanbod dat we niet konden weigeren. Goed, het gesprek van liefst een kwartier moest plaatsvinden in Londen en we kregen geen reis- en verblijfkosten vergoed, maar hoe vaak mag je een levende legende uit de popmuziek ontmoeten?

Brian Wilson hield audiëntie in het peperdure Intercontinental Hotel op de hoek van Hyde Park en Piccadilly, waar in de bar geen alcoholisch drankje minder dan achttien pond bleek te kosten. Toen we op de gang voor de kamerdeur stonden te wachten tot we ontboden zouden worden, vertelde mijn voorganger dat dit al de derde keer was dat hij de man had geïnterviewd en dat die nooit anders had geantwoord dan in telegramstijl. Het was dus vooral zaak open vragen te stellen, waar hij zich niet met een simpel ‘ja’ of ‘nee’ vanaf kon maken.

Uit het interview:

Voelt u nog steeds een drang nieuwe platen te maken? “Ja, ik wil nog graag nieuwe platen maken. Ik zou het liefste nog eens een rock ’n’ roll-album opnemen.”

U bedoelt een verzameling rock ’n’ roll-klassiekers? “Ja. Plus een stel nieuwe liedjes.”

Min of meer terug naar uw oude inspiratiebron? “Juist.”

 Het volledige interview met Brian Wilson is te lezen in het nieuwe nummer van Heaven dat 15 december in de winkel ligt.