Camilla Blue: When I Get Home

6 september 2019

Als kleuter kwam Joyce Deijnen ik in een pleeggezin terecht. Tegenwoordig timmert ze onder haar artiestennaam Camilla Blue stevig aan de weg, maar nog altijd is ze niet vergeten hoe belangrijk haar pleegouders voor haar waren. Voor hen schreef ze When I Get Home.

“Ongeveer een jaar terug heb ik een interview gegeven voor Jeugdzorg en tijdens het interview voelde ik dat ik me wilde zetten voor jeugdzorg. Zo is er een flink tekort aan pleeggezinnen. Ik wil op een positieve manier een bijdrage leveren om dat probleem bespreekbaar te maken in Nederland.” 

Camilla Blue schreef When I Get Home als eerbetoon voor haar pleegouders. Het nummer is vandaag voor het eerst online te horen. Op zaterdag 21 september is er een bijzonder releaseconcert in Groene Engel in Oss. De flamboyante Deijnen is inmiddels benoemd tot Ambassadrice van Pleegzorg Nederland.

Vrije Geluiden

Camilla Blue debuteerde in 2018 met het album Blue. Analoog opgenomen liet het het een warm en vooral uniek geluid horen. De makers van VPRO’s Vrije Geluiden waren alvast onder de indruk. Ze speelde twee nummers tijdens de televisieuitzending en verscheen op het podium in TivoliVredeburg te Utrecht. Na de release speelde ze onder andere op het hoofdpodium van Jazz in Duketown in ’s-Hertogenbosch en was ze in diverse radioprogramma’s te beluisteren. Ook deed Camilla Blue een kleine tour door Frankrijk.

When I Get Home is het eerste nummer van een nieuwe reeks. “Het idee is elke vier maanden een nieuwe single uit te brengen. Na vier singles komt er een ep. Dan releasen we weer een aantal singles en komt er een album. De singles en ep zijn digitaal, het album komt fysiek uit.” Na Blue zal het nieuwe album met Yellow een nieuwe kleur krijgen

Camilla Blue live: 7 september in De Preek, Uden; 21 september in Groene Engel, Oss; 5 oktober in Paradox, Tilburg; 22 november in Altstadt, Eindhoven.