Comeback van Oi Va Voi

8 juni 2018

Het Londense Oi Va Voi maakte in 2004 een stormachtige entree op wereldmuziekpodium met hun mengsel van klezmer en dance. Maar na het ook succesvolle gelijknamige album in 2007 werd het ineens vreemd stil rond de groep. Maar de comeback dient zich aan.

De naam van de groep is Jiddisch en betekent 'O, lieve god'. Je zou ze willen vragen waarom ze een decennium lang praktisch van de radar verdwenen waren. Het zoeken naar de juiste vocalist zou een van de oorzaken kunnen zijn. Op het debuutalbum was de Schotse KT Tunstall te horen, die niet veel later een succesvolle solocarrière zou starten met het album Eye To The Telescope en de hit Black horse & The Cherry Tree.

De zes instrumentalisten van Oi Va Voi gingen vervolgens in zee met diverse gastzangeressen, maar de echte klik zijn er niet meer te zijn. Tot nu, want met Zohara lijken ze weer een vocale aas in de gelederen te hebben. De eerste single, Vanished World, die vandaag is vrijgegeven, is zeer veelbelovend. “We verwachten veel van het album”, zeggen ze bij platenmaatschappij V2.