Continental Roadshow met Amanda Pearcy, Jeff Finley, Cara Luft, e.a.

17 oktober 2015

Eerst het slechte nieuws: David Corley treedt niet op tijdens de Continental Roadshow die zaterdag 17 oktober aftrapt in Lage Vuursche. Dan het goede: Amanda Pearcy verkeert in bloedvorm. Haar album An Offering voert de Euro Americana Chart aan.

Contintal Roadshow is een klein maar fijn ‘muziekcircus’ dat drie zalen in Nederland aandoet met een aantal artiesten uit de stal van het sympathieke Continental Records. Trekker zou David Corley zijn, de 54 jarige Amerikaan die vorig jaar debuteerde met Available Light, een broeierig goed country-album in de geest van Tony Joe White. Tijdens zijn optreden op de jongste aflevering van het Groningse TakeRoot op 12 september werd de onfortuinlijke zanger getroffen door een hartaanval. Hij maakt het inmiddels goed, maar is teruggekeerd naar zijn vaderland, zoals iedereen zal kunnen begrijpen.

Amanda Pearcy Corley’s rol lijkt te worden overgenomen door de Texaanse Amanda Pearcy. Zij zou al komen, maar haar nieuwe album An Offering is nog beter dan kenners hadden verwacht. Heaven-recensent Ed Muitjens schrijft in het binnenkort te verschijnen nummer: "De teksten zijn wederom zeer bijzonder. Haar woordkeus is origineel, gewoon pure poëzie, eigenlijk. ‘Terughoudend’ staat niet in haar woordenboek. Ze geeft zich. Helemaal. I no longer beg for suffering. Yet still I give you myself. An Offering. Het is de ultieme kwetsbaarheid op een presenteerblaadje." Het album staat op nummer 1 in de EuroAmericana Chart, gebaseerd op het oordeel van tientallen recensenten en promoters. Pearcy wordt op het podium begeleid door gitarist Cole Hanson.

Cara Luft & JD Edwards Ook het Candase duo The Small Glories maakt zijn opwachting. Die naam mag nog onbekend zijn, Cara Luft en JD Edwards zijn zeker geen onbekenden in het rootscircuit. Luft maakte onder meer deel uit van de Wailing Jenny’s en was al vaker op Nederlandse podia te bewonderen met haar prachtige stem en uitstekende beheersing van talloze snaarinstrumenten, waaronder de banjo. Edwards bestiert zijn eigen band.

Jeff Finlin & BJ Baartmans Jeff Finlin vindt super sidekick BJ Baartmans aan zijn zijde. Finlin diende zich begin eeuw met het album Somewhere South Of Wonder aan als een nieuwe John Hiatt. Intelligente liedjes, gebracht met een gezonde dosis ironie maar vrij van cynisme.

Betty Soo Met haar Koreaanse uiterlijk een buitenbeentje in het singer-songwriter-milieu. Maar als Betty Soo zingt maakt ze meteen duidelijk waar ze vandaag komt: She’s from Texas

Point Quiet Uit Nederland komt Point Quiet. Sfeervolle muziek, te scharen onder het kopje country noir.

Continental Roadshow: zaterdag 17 oktober, vanaf 14.30 uur, In The Woods, Lage Vuursche; zondag 25 oktober, vanaf 14.00 uur, VanSlag, Borger. In Borger maakt Sideshow Tragedy, een rockend bluesduo uit Austin zijn opwachting in plaats van Jeff Finlin. De show die zondag 18 oktober in het Zwijnshoofd in Bergen op Zoom zou plaatsvinden is gesplitst in twee aparte shows op 19 en 26 oktober. Gaat dat zien.