C.W. Stoneking op Roots in the Park

14 april 2016

Zanger/gitarist C.W. Stoneking is met zijn band toegevoegd aan het programma van Roots in the Park, dat zaterdag 2 juli plaatsvindt in het sfeervolle Julianapark in Utrecht.

Australiër C.W. Stoneking is een muzikant die de traditionele blues- en jazzmuziek van de jaren twintig en dertig combineert met alles wat hemzelf bekoort: hillbilly, gospel, blues, country, Caribische muziek. Lang was hij een goed bewaard geheim, maar sinds optredens bij Jools Holland, Vrije Geluiden en festivals als Lowlands is hij vanuit Down Under doorgedrongen tot Europa.

Voor zijn album Gon’ Boogaloo heeft Stoneking zijn jaren vijftig-gitaren en banjo aan de wilgen gehangen en klinkt hij met een Fender om zijn nek dwingender, rauwer en ronkender dan ooit tevoren. C.W. Stoneking en zijn band zullen het publiek betoveren hun unieke Stoneking Wall Of Sound, of zoals hij het zelf noemt: Rock ‘n Gospel Dancehall Blues.

Roots in the Park door werd onlangs op nu.nl nog uitgelicht als één van de ‘elf tips voor het komende Nederlandse festivalseizoen’. Het festival wordt gekenmerkt door de sfeervolle, kleinschalige opzet in het groene Julianapark, mooie eetgelegenheden en een uitgekiend internationaal programma met soul, blues, americana en aanverwante roots-stijlen. Op het affiche svan de derde editie staan verder: Keb’ Mo, Blackberry Smoke, Ryan Bingham, My Darling Clementine, Hurray For The Riff Raff en Giant Tiger Hooch.

Roots in the Park wordt georganiseerd door Rock ’n Roots Concerts in samenwerking met TivoliVredenburg. Raadpleeg voor meer informatie en tickets de festivalsite.