Dave McGraw & Mandy Fer: magisch duo

3 september 2015

Dave McGraw & Mandy Fer maakten een video bij hun nieuwe liedje Victoria die hier zijn première beleeft. Op het onderdeel gemengd dubbel hoort het uit Amerika afkomstige duo samen met Barnaby Bright tot mijn allergrootste favorieten. Vooral hun optredens zijn er debet aan dat ik definitief in de ban ben geraakt van hun muziek en in oktober zijn ze weer te bewonderen.

Maritime is de opvolger van hun debuutalbum Seed Of A Pine uit 2011. Opnieuw trakteert het duo ons op een aantal onwaarschijnlijk fraaie liedjes. Die zijn in samenwerking met producer Zach Goheen opgenomen in een zelfgebouwde houten hut op een van de vele eilanden in het uitgestrekte watergebied tussen Seattle en Vancouver (San Juan Islands). Wellness for the wounded, zingt Dave McGraw in het verstilde prachtlied Carillon, dat het duo schreef na een beklimming van de Westertoren in Amsterdam. Dat klopt als een bus. Dankzij Maritime beschikken we over een probaat medicijn dat vrijwel alle zielenpijnen verlichting biedt.

Vooral muziekleifhebbers met een zwak voor poëtische liedteksten, stemmig zangwerk en snarenpracht worden met Maritime op hun wenken bediend. Opvallende, eigenzinnige accenten op de elektrische gitaar van Mandy Fer verzorgen de nodige variatie in een akoestisch klankbeeld. Hun unieke symbiose tussen tijdloze pop, bezwerende blues, moderne folk en authentieke americana valt binnenkort in ons land ook weer live te bewonderen. Mis hen niet.

Dave McGraw & Mandy Fer live: 16 oktober in Listwaar, Oud Heverlee; 17 oktober in Porgy & Bess, Terneuzen; 18 oktober in Museum Nic Jonk, Grootschermer; 19 oktober in De Oude Remise, Bad Nieuweschans; 20 oktober in Folk in de Walden, Oentsjerk; 21 oktober in TivoliVredenburg, Utrecht; 22 oktober in Tolhuistuin, Amsterdam; 23 oktober in Trouble Tree, Koudekerk aan den Rijn; 25 oktober in Landgoed Thedinghsweert, Kerk-Avezaath.