David Olney gefilmd

14 november 2013

Op zaterdag 7 december houdt David Olney een nieuwe live-cd ten doop – Sweet Poison – in De Oude Veiling in Aalsmeer. En hij treedt op samen met gitarist Sergio Webb. Op zondagmiddag 8 december verzorgt het duo nog een tweede concert in De Oude Veiling. De optredens met grotendeels verschillend repertoire zullen worden gefilmd voor een toekomstige dvd, die zal worden uitgebracht door het Nederlandse label SCR.

De inmiddels 65-jarige David Olney is een graag geziene gast op onze podia. In 1994 bracht SCR al Live In Holland uit. Prachtig album. David Olney staat op nummer 38 in de vorige maand door Heaven gepubliceerde lijst van De 50 Beste Singer-songwiters van de Wereld. Zijn oeuvre is gigantisch en kwalitatief hoogstaand. Zijn liedjes kenmerken zich vaak door een bijzondere invalshoek, zoals het door Linda Rondstadt & Emmylou Harris adembenemend gecoverde 1917, waarin de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog tot ons komen via een hoer die een soldaat troost. Nog altijd brengt David Olney albums uit, al heeft hij daarbij wel de hulp nodig van fans, middels crowdfunding. Als u zich geroepen voelt…

Wie één of beide optredens in De Oude Veiling wil meemaken moet reserveren via  scr@pietergroenveld.com. Geef aan om welke datum(s) het gaat. Maandag 9 december speelt het duo in De Schalm in Westwoud.