Dayna Kurtz naar Roots in the Park

28 april 2015

Dayna Kurtz is toegevoegd aan de line-up van het festival Roots in the Park, dat zaterdag 27 juni plaatsvindt in het Utrechtse Julianapark. John Hiatt is – zoals eerder bekend werd – hoofdact met een exclusief optreden.

De Amerikaanse Dayna Kurtz is een veelzijdig singer-songwriter met een bijzonder soulvolle stem. Haar muziek is moeilijk in een hokje te stoppen; Kurtz is een veelzijdig artiest op alle vlakken. Ze tourt al jaren intensief langs alle wereldpodia en geeft telkens weer een indrukwekkende performance. In een recent interview in popmagazine Heaven was te lezen dat de goden een beetje de pik hadden op Dayna Kurtz, de laatste paar jaar. Haar vader overleed, haar huwelijk met Jeff strandde, ze moest verhuizen. Op haar jongste album Rise And Fall laat ze ons haar getob en getwijfel meebeleven in tien fraaie persoonlijke songs. “Liedjes moeten eerlijk zijn, integer, zoals Gillian Welch. Everything Is Free gaat over ons. Gillian Welch en integriteit zijn goede vrienden. Fiona Apple, zo jong al beroemd, ik was zo benieuwd hoe ze zou schrijven als ze dertig was. Nou, briljant dus. Tom Waits kan nog steeds schrijven als de dronkelap in Los Angeles die hij is. Make You Feel My Love, ontroerend mooi, Bob Dylan schrijft als een literator. En Leonard Cohen, ik hield vanaf het begin van zijn liedjes, ook als de productie niet te pruimen was. Ik heb hem niet lang geleden gezien. Tachtig zowat, but man, is he sexy.”

Roots in the Park vindt plaats op 27 juni in het Utrechtse Julianapark. Een volle dag zullen diverse internationale artiesten optreden. Hoofdact is John Hiatt met zijn band The Combo. Daarnaast spelen onder andere Marc Broussard & Band, Ben Miller Band en The Dirty Aces op het festival.

De komende tijd wordt het programma gecompleteerd met de toevoeging van nog twee bands. Ook zullen er nog enkele pauze-DJ's aan het programma worden toegevoegd. Meer info over Roots in the Park: www.rootsinthepark.nl