De beste singer-songwriters?

3 september 2013

Vrijdag 6 september verschijnt deel twee uit van De Beste Singer-Songwriter van Nederland. Een cd met liedjes van de zes finalisten van dat populaire televisieprogramma. De clubtour die er op volgt is al zo goed als uitverkocht.

Je kunt er van denken wat je wil, maar het tv-programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland slaat aan bij een groot publiek. Leuk voor de artiesten die meedoen en misschien wat zuur voor de vele binnen- en buitenlandse artiesten die hier al jaren hun liedjes aan de man en vrouw brengen voor vaak niet meer dan een handjevol mensen. Het is ongetwijfeld de impact van de televisie, want – hoe goed  de winnaar van deze editie ook mag zijn – je gaat mij niet wijs maken dat hij beter is dan Greg Trooper, Eric Taylor, Sam Baker of Iain Matthews, hooggewaardeerde concullega’s die de komende weken door ons land trekken langs dorpszalen en veredelde café’s.

Op De Beste Singer-Songwriter van Nederland staan liedjes van Michael Prins – de winnaar van deze editie – en Maaike Ouboter. Haar Dat Ik Je Mis was al goed voor 25.000 downloads, en naar het schijnt heeft ze het ten gehore gebracht bij de uitvaartdienst van prins Friso in Lage Vuursche. De Beste Singer-Songwriter van Nederland heeft dus zelfs de koninklijke zege. Nu wil het toeval dat in het rustieke Lage Vuursche al jarenlang singer-songwriters optreden in het dorpshuis – onder de noemer In The Woods. Binnenkort zijn daar de genoemde onbekende vaandeldragers van dit genre te bewonderen. Kaartjes zijn nog volop verkrijgbaar.