De beste singer-songwriters: Vega boven Drake?

17 oktober 2013

Hoe kan Suzanne Vega nou hoger staan dan Nick Drake? En waarom ontbreekt Bruce Cockburn? Weer wat reacties op onze onze lijst van 50 beste singer-songwriters van de wereld. We blijven benieuwd naar jullie aanvullingen, opmerkingen en opinies.

Theo Volk mailt dat hij blij is te zien dat Laura Nyro en John Gorka in de top 50 voorkomen. “Minder was ik te spreken over de hoge positie van Suzanne Vega en de lage positie van Nick Drake. Met alle respect, maar dat kan ik niet helemaal vatten. De invloed van Nick Drake wordt naarmate hij langer dood is alleen maar groter. Voor alle duidelijkheid: ik ben ook een groot fan van Suzanne Vega, maar jullie geven haar echt te veel eer!”

Frans Derks meldt dat hij even moest tandenknarsen. “Natuurlijk smeekt deze top vijftig om een heftige aanpassing. Hoe kan Bruce Cockburn ontbreken? Hij hoort bij de beste 3. Bruce speelt nog beter gitaar dan Richard Thompson en qua composities moet je nog maar eens uitgebreid luisteren naar al die geweldige songs die hij geschreven heeft. Een aantal jaren geleden kon ik voor het eerst van mijn leven een concert van hem bijwonen. Hij speelde in z'n eentje de Melkweg plat.

P.S.: Je spreekt zijn naam uit als Bruce Koburn en niet als Cokburn zoals Johan Derksen onlangs deed in zijn programma 'Muziek voor Volwassenen' op radio Rijnmond.”

Het nummer van Heaven met de special 'De 50 beste singer-songwriters van de wereld' ligt op dit moment in de winkels.